HomeInnovatieDNV opent nieuw waterstof-laboratorium in Groningen
Nieuw gebouw DNV Groningen

DNV opent nieuw waterstof-laboratorium in Groningen

Het DNV Technology Centre Groningen heeft op de Zernike Campus een nieuw onderzoekslaboratorium voor duurzame gassen geopend. In het nieuwe gebouw doet DNV onderzoek naar waterstof, maar ook naar onder andere CO2, ammoniak, biomethanol en biogas.

DNV wil de laboratorium-activiteiten concentreren in Groningen. Daarom wordt het elektrotechnisch onderzoek dat altijd in Arnhem werd uitgevoerd ook naar Groningen verplaatst. Hiermee komt er ook kennis over elektrolysers en batterijen naar het Technology Centre. Het onderzoekscentrum van DNV in Groningen was eerst gevestigd in het oude Beproevingslaboratorium van Gasunie. Maar deze lokatie voldeed niet meer. Sinds 2019 zocht het Noorse bedrijf daarom naar een nieuwe lokatie.

DNV zocht specifiek naar een plek waar veel andere bedrijven en onderzoeksinstellingen zitten. Vandaar de keuze voor de Zernike Campus. Het nieuwe gebouw ligt vlakbij energieproeftuin EnTranCe, de New Energy Coalition, WarmteStad en het laboratorium van Avebe. In het nieuwe gebouw vestigt ook TNO zich.

Morgen kunnen geïnteresseerden het nieuwe DNV Technology Centre in Groningen bezoeken.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl