nieuws

DSM breidt Stanylproductie uit

Publicatie

24 sep 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

HEERLEN – DSM Engineering Plastics gaat de productiecapaciteit voor zijn Stanyl-assortiment, een groep hoogwaardige polyamideproducten, in twee stappen verder uitbreiden.
De eerste van deze uitbreidingen betreft een debottleneckingproject in de Stanyl-fabriek in Geleen. Dit project, dat al eerder is aangekondigd, zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2004 afgerond worden en levert twintig procent extra capaciteit op. Tegelijkertijd is een begin gemaakt met de engineeringsfase voor een tweede fabriek voor de productie van Stanyl, waarmee een verdubbeling van de capaciteit mogelijk is.
Het is de bedoeling dat deze fabriek in de tweede helft van 2007 in bedrijf wordt genomen. Als locatie voor deze fabriek wordt de voorkeur gegeven aan Geleen, waar de nieuwe fabriek geïntegreerd kan worden met de bestaande fabriek. Er wordt echter ook gekeken naar een alternatieve locatie in China.
De uiteindelijke beslissing over de investering en over de locatie van de nieuwe fabriek zal in de tweede helft van 2005 worden genomen. De benodigde extra grondstoffen worden verkregen door debottlenecking van de bestaande DAB (DiAminoButaan)-fabriek in Geleen, vanwaar de grondstoffen naar de tweede Stanyl-fabriek vervoerd kunnen worden, waar die ook gebouwd zal worden.
Volgens Jos Goessens, directeur van de DSM Engineering Plastics businessgroep, is het de bedoeling van deze capaciteitsuitbreidingen om verdere groei van Stanyl te ondersteunen. "De verkoop van Stanyl vertoont een blijvend sterke groei, en door deze investeringen in nieuwe capaciteit ondersteunen we deze groei. Stanyl is een hoogwaardig polyamide dat bestand is tegen hoge temperaturen en dat de performance van hittebestendige kunststof combineert met de goede verwerkingseigenschappen en de grote ontwerpvrijheid die meestal voorbehouden zijn aan standaard engineering plastics. De unieke kenmerken van Stanyl leveren toegevoegde waarde aan klanten die het materiaal gebruiken in allerlei onderdelen voor de autoindustrie, in elektronica en in andere hoogwaardige industrieën, en dit resulteert in een sterke groei van de vraag."
"De markt voor Stanyl omvat de gehele wereld, waarbij er een goed evenwicht bestaat tussen de afzet in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa".

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.