nieuws

DSM breidt uit in India

Publicatie

11 jan 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

HEERLEN – DSM gaat investeren in de uitbreiding van de productiefaciliteiten van DSM Anti-Infectives in Toansa (India). De investering zal leiden tot een hogere productie van het aan penicilline gerelateerde tussenproduct 6-APA en van actieve farmaceutische ingrediënten (API's). De uitbreiding is onderdeel van het in december 2004 aangekondigde wereldwijde herstructureringsprogramma bij de businessgroep DSM Anti-Infectives dat tot doel heeft de winstgevendheid op korte termijn te verbeteren en DSM's leidende posities op de wereldmarkt voor penicilline en penicillinederivaten te behouden.
De uitbreiding, die in 2006 zijn beslag zal krijgen, zal leiden tot een verdubbeling van de productiecapaciteit voor 6-APA en Amoxicilline in India. In de nieuwe productiefaciliteiten zal gebruik worden gemaakt van productietechnologie die door DSM zelf is ontwikkeld.
De investering in Toansa is geheel in lijn met DSM's nieuwe concernstrategie Vision 2010 – Building on Strengths. Een wezenlijk onderdeel daarvan is actieve uitbreiding in opkomende economieën om optimaal te profiteren van de snelgroeiende vraag in deze landen.
'DSM Anti-Infectives heeft de ambitie om de groei van de markt voor anti-infectiva op het Aziatische en het Afrikaanse continent maximaal te benutten', zegt N.V. Ramanan, die als directeur van de businessunit DSM Anti-Infectives Asia Middle East and Africa, gevestigd in Delhi, India, verantwoordelijk is voor de locatie Toansa. 'Maar de investering leidt niet alleen tot een grotere capaciteit. Het betekent ook de introductie in India van DSM's eigen, milieuvriendelijke, enzymatische technologie voor de productie van actieve bestanddelen. Deze resulteert in producten met een unieke, verbeterde kwaliteit die voor de klanten van onze businesses in de Aziatische regio van grote waarde zullen zijn.'
DSM Anti-Infectives zal de in de nieuwe fabriek geproduceerde producten verkopen onder de merknaam PureActives, om de hoge zuiverheid en de betere verwerkbaarheid van enzymatisch geproduceerde Amoxicilline te benadrukken. De nieuwe capaciteit komt naar verwachting in fasen in bedrijf tussen januari en augustus 2006.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.