nieuws

DSM en Gilde ronden verkoop DSM Bakery Ingredients af

Publicatie

7 jan 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

GELEEN – DSM en de Nederlandse investeringsmaatschappij Gilde Investment Management (Gilde) kondigen aan dat de overeenkomst voor de verkoop van DSM Bakery Ingredients aan Gilde gisterenavond is ondertekend en afgerond. Op 13 april 2005 maakten DSM en Gilde bekend dat zij in principe overeenstemming hadden bereikt over de overname door Gilde van de activiteiten van DSM op het gebied van gist en broodverbeteraars. Na positief advies van de ondernemingsraden en goedkeuring door de Europese Commissie is de transactie afgerond. De transactie omvat alle activiteiten van de businessgroep DSM Bakery Ingredients, met uitzondering van de businessunit Baking Enzymes, die in 2004 werd overgedragen aan DSM Food Specialties, en het belang van DSM Bakery Ingredients in een joint venture in Zuid-Afrika.
'We hebben 13 juni al toestemming van de mededingingsautoriteiten gekregen. Ook kregen we sneller dan verwacht een positief advies van de ondernemingsraden. Daardoor kunnen we de transactie nu al afronden in plaats van in het derde kwartaal', zegt DSM-woordvoerder Medard Schoenmaeckers desgevraagd.
Gilde koopt de activiteiten voor 197,5 miljoen euro. DSM maakte in april niet bekend of er een boekwinst op de verkoop wordt behaald en doet dat nu nog steeds niet. 'Mogelijk maken we het resultaat van de transactie in de halfjaarrapportage bekend', aldus de woordvoerder.
DSM publiceert de halfjaarcijfers op 27 juli.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.