nieuws

DSM mag uitbreiden bij Geleense woonwijk

Publicatie

30 nov 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

GELEEN – De uitbreiding van het DSM-terrein in de richting van de Geleense wijk Lindenheuvel lijkt haalbaar. Milieubeweging, politiek en inwoners van de wijk reageren niet afwijzend op het onderzoek van de gemeente Sittard-Geleen naar een uitbreiding van het chemieconcern.
Een van de bewoners van de wijk stelde dat van DSM nauwelijks last te hebben. Het gaat om de mogelijkheid voor DSM om daar kantoren of opslagloodsen voor het bedrijf of voor toeleveranciers neer te zetten.
Het ministerie van VROM maakte deze week bekend dat drie ton subsidie wordt uitgetrokken voor een onderzoek naar de uitbreiding van DSM richting Lindenheuvel. In combinatie daarmee wordt gekeken hoe de veiligheid in de aangrenzende wijk verbeterd kan worden. Zo zou door de manier van bouwen aan de rand van het DSM-terrein een soort buffer kunnen komen tussen DSM en de wijk. Daarnaast wordt gestudeerd op de mogelijkheden voor het installeren van sprinklerinstallaties en alarmeringssystemen in de woningen, die in het geval van een explosie of gifwolk bij DSM hun dienst kunnen bewijzen. Of die plannen uiteindelijk haalbaar en betaalbaar zijn, moet worden onderzocht.
De milieubeweging staat in ieder geval niet afwijzend tegenover de idee├źn van Sittard-Geleen. Als de risico's voor de omwonenden maar niet groter worden, zegt een woordvoerder van de Milieufederatie Limburg. Het plaatsen van kantoren en opslagruimte zou niet bijdragen aan een hoger risico.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.