nieuws

DSM onderzoekt functioneren research-afdeling

Publicatie

19 nov 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

GELEEN – DSM gaat onderzoeken hoe de onderzoeksafdeling in Geleen waar ongeveer achthonderd mensen werken, beter kan functioneren. Vakbonden vrezen om onslagen als gevolg van dat onderzoek dat de naam Olympia meekrijgt. Een woordvoerster van DSM liet gisteren weten dat het niet de bedoeling van 'Olympia' is dat arbeidsplaatsen bij 'Research' vervallen.
In Geleen zit de hoogste concentratie aan onderzoekers binnen het DSM-concern. Het is dit deel van het bedrijf dat nieuwe producten moet ontwikkelen. DSM wil ook dat onderzoekers van andere bedrijven zich in Geleen bij de onderzoekers van DSM vestigen. Er moet een 'open campus' ontstaan. Het onderzoeksproject Olympia zal ook gegevens moeten opleveren om Geleen een interessantere vestigingsplaats voor onderzoekers van andere bedrijven te maken.
Volgens vakbondsbestuurder Henk van Rees van FNV Bondgenoten is een van de doelen van Olympia om de 'doelmatigheid te verhogen'. De research zou te duur zijn en er zou te weinig werk zijn. Volgens hem betekent dit vaak dat er bij onderzoeken als Olympia ook banen verloren gaan.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.