HomeArbeidsmarktImagoEemsEnergyTerminal wint LangmanPrijs
EemsEnergyTerminal ontvangt Langmanprijs

EemsEnergyTerminal wint LangmanPrijs

De EemsEnergyTerminal in de Eemshaven heeft de LangmanPrijs 2022 gewonnen. De prijs werd toegekend aan de initiatiefnemers en bouwers van de terminal vanwege de snelle realisatie ervan. De prijs werd uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland. Cas König (CEO Groningen Seaports) en Ulco Vermeulen (Gasunie) namen de prijs in ontvangst.

De EemsEnergyTerminal is gerealiseerd in een publiek private samenwerking waarin Rijkswaterstaat, de provincie Groningen, gemeente het Hogeland, Gasunie, EZK, de omgevingsdienst Groningen, Havenschap Groningen, Groningen Seaports, RWE, Enexis, Koninklijke Wagenborg en de Waterschappen waren betrokken. De partijen zorgden ervoor dat de terminal binnen een half jaar gebouwd kon worden.

Slagkracht

De jury roemde de partijen om hun leiderschap, inventiviteit en slagkracht.  ‘Er is buiten eigen kaders gedacht en gehandeld. Het regelen van menskracht, denkvermogen, vergunningen en materialen stond allemaal in het teken van 1 doel; het zo snel en goed mogelijk realiseren van deze terminal’, aldus juryvoorzitter Jouke de Vries, bestuursvoorzitter van de Rijksuniversiteit Groningen. De jury moedigde de aanwezigen aan een voorbeeld te nemen aan het slag- en daadkrachtige optreden van het samenwerkingsverband.

Grenzeloos

Het is de vijfde keer dat de Langmanprijs wordt uitgereikt. De prijs wordt toegekend aan een persoon of instantie die grenzeloos denkt, handelt, bestuurt, onderneemt en daarmee impulsen geeft aan de Noordelijke opinievorming en/of economische ontwikkeling. De prijs is een initiatief van Stichting Noord-Nederland&, tevens organisator van de nieuwjaarsreceptie.

Impuls

De Langmanprijs is in het leven geroepen ter ere van de Friese minister van Economische Zaken Harrie Langman. Hij gaf de economisch zwakkere regio’s van Nederland in de jaren zeventig een impuls. Vorig jaar ontving het Groninger, het Drents en het Fries museum de prijs.

De jury stond onder voorzitterschap van Jouke de Vries, daarnaast namen Margriet Bouma, voorzitter Stichting Noord-Nederland&, René Paas, Commissaris van de Koning in de provincie Groningen en Dina Boonstra, directeur van de NOM deel in de jury.

World LNG Summit & Awards

Eind vorig jaar won de EemsEnergyTerminal ook al een prijs tijdens de 22e World LNG Summit & Awards in Athene, Griekenland. De terminal werd eerste in de categorie ‘Outstanding Contribution to the Industry 2022’. Ook hier werd de manier waarop de drijvende LNG-terminal op tijd én binnen budget is gerealiseerd geprezen.

 

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl