HomeArchiefEerste bedrijven naar Unmanned Valley

Eerste bedrijven naar Unmanned Valley

De eerste bedrijven hebben zich op Unmanned Valley gevestigd. Het fieldlab voor sensorgerelateerde technologieën en toepassingen is te vinden op voormalig marinevliegkamp Valkenburg in Katwijk.

Aerialtronics, Deck180, Drone Flight Company, Dutch Drone Academy, Elkay International(Europe) en Marshall Netherlands zijn de eerste ondernemingen die zijn verhuisd zijn. Ze zijn allemaal actief op het gebied van aerospace, drones en sensoren. De komende maanden volgen meer bedrijven.

Met de komst van deze bedrijven is de eerste fase van ‘gebouw 356’ zeer succesvol en is de recent beschikbaar gekomen ruimte nu al bijna volledig gevuld. Naar verwachting realiseert het Rijksvastgoedbedrijf in de volgende fase 1700 vierkante meter aan ruimte voor een mix van startups en scale-ups, volwassen bedrijven en kennisinstellingen.

Verdubbeling dronemarkt

Unmanned Valley is een initiatief van de TU Delft en gemeente Katwijk, en wordt mede mogelijk gemaakt door bijdrages van het Rijk, de provincie Zuid-Holland en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling(EFRO).Op termijn moet Unmanned Valley uitgroeien tot een broedplaats voor hightech bedrijvigheid. Onderzoeksbureau Drone Industry Insights verwacht dat de dronemarkt wereldwijd in 2025 naar 42,8 miljard dollar groeit. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van de omvang in 2020 (22,5 miljard dollar). Ook de Europese markt verdubbelt bijna: van 5,19 miljard dollar nu naar 9,86 miljard dollar in 2025.

Delen:
Author