HomeArchiefEIES2021: Innovator Deep Branch zoekt Dragons

EIES2021: Innovator Deep Branch zoekt Dragons

Tijdens de European Industry & Energy Summit 2021 (EIES2021) zoeken innovators partners op wiens rug ze even mee kunnen vliegen. Tijdens de eerste Dragons’ Den of Transition op 8 december.

De derde editie van de European Industry & Energy Summit heeft dit jaar plaats op 7 en 8 december in Rotterdam Ahoy. Verschillende partijen zullen hun side-events organiseren, gedurende deze twee dagen. Inhoudelijk zal organisator Industrielinqs ook de regie hebben bij twee onderdelen, de centrale opening en een innovatieplatform: een Dragons’ Den of Transition.

Dragons’ Den of Transition is een nieuw onderdeel van de summit. Daarmee wil de organisatie een podium bieden voor hoopvolle innovaties op het gebied van Europese industriële transformatie. Het gaat bijvoorbeeld om bijvoorbeeld starters, die een zetje in de rug kunnen gebruiken om tot wasdom te komen. Ook staat het onderdeel voor transformatieve businessmodellen. De behoefte kan van financiële aard zijn, maar ook ondersteuning op het gebied van marketing, netwerk, ondernemerschap, business development en meer.

Deep Branch

Een van die innovators is Deep Branch. Het Brits-Nederlandse biotechbedrijf kan met CO2, water, waterstof en micro-organismen hoogwaardige eiwitten maken die geschikt zijn als grondstof voor diervoeder. De CO2-uitstoot van dit proces is negentig procent lager dan processen die nu worden gebruikt om eiwitten te maken.

Pluimvee en kweekvis in Europa worden nu gevoerd met vismeel en soja, voornamelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. ‘Bepaald niet duurzaam, omdat de zeeën worden leeggevist en het regenwoud aangetast. Bovendien is het transport van deze eiwitten belastend voor het milieu,’ zegt Peter Rowe, medeoprichter en CEO van Deep Branch.

In het lab en op kleinere schaal is de technologie al bewezen. En in de eerste helft van 2021 bouwde het bedrijf een pilot plant op Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Rowe: ‘De pilotplant is essentieel om de juiste recepten te vinden voor ProtonTM zoals de nieuwe voedingsstof is gedoopt. De eiwitten worden gebruikt in zalm- en kipvoeding door BioMar en AB Agri, twee leidende Europese marktspelers in diervoeding.’

Hulp

Inmiddels staat Deep Branch voor de volgende stap. Opschaling naar de eerste fabriek op commerciële schaal. In de Dragons’ Den of Transition vraagt Deep Branch daarom hulp bij het vinden van een geschikte locatie voor de eerste fabriek op commerciële schaal. Het gaat om een locatie van ongeveer 4.000 vierkante meter met toegang tot lokale bronnen voor CO2 en waterstof.

[vc_message message_box_color=”warning”]European Industry & Energy Summit 2021
Op 7 en 8 december vindt de European Industry & Energy Summit 2021 plaats in Rotterdam Ahoy. De summit richt zich op een verscheidenheid aan onderwerpen zoals emissievrije waterstof, chemcycling, energie-efficiëntie, elektrificatie, carbon capture, usage and storage (CCUS), biobased industry en meer. De plenaire opening belooft weer veel vuurwerk te geven. Zo zijn er key notes van Melanie Maas-Brunner (CTO BASF), Holger Kreetz (COO Asset Management Uniper), Hans van den Berg (CEO Tata Steel Nederland) en professor Bert Weckhuysen (Utrecht University).

> Volledige programma en aanmelden

[/vc_message]

Delen:
Author