HomeTransitieElektrificatieEnexis besteedt 2,5 miljard euro aan werkzaamheden aan
Aanbesteding Enexis groep

Enexis besteedt 2,5 miljard euro aan werkzaamheden aan

Enexis Netbeheer heeft een nieuwe aanbesteding gepubliceerd voor de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel. De aanbesteding betreft de uitbreiding, verzwaring en het onderhoud van het elektrictiteitsnet. De aanbesteding heeft een totale waarde van 2,5 miljard euro voor de komende acht jaar.

Door de toename van het gebruik van zonnepanelen, warmtepompen en bijvoorbeeld laadpalen ondergaat het elektriciteitsnet de komende jaren een transformatie. In één op de drie straten in bewoonde gebieden zal voor 2050 het net moeten worden uitgebreid of verzwaard. Bovendien is extra infrastructuur nodig voor de nieuw te bouwen huizen.

Inschrijfperiode

Enexis netbeheer besteedt het werk voor langere periode aan, de contractduur is minimaal acht jaar. Het gaat zowel om werkzaamheden voor Enexis zelf als voor gecombineerde werkzaamheden samen met andere netwerk- en waterbedrijven. De inschrijfperiode is inmiddels van start gegaan. Enexis beslist voor de zomer van 2023 aan welke partijen de aanbesteding wordt gegund.

Voor de provincies Noord-Brabant en Limburg, waar Enexis ook de regionale netbeheerder is, start Enexis in 2023 met de voorbereiding voor de aanbesteding voor deze provincies.

Beeld: Enexis Groep

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl