HomeTransitieEngie en Solarge plaatsen circulaire zonne-installatie bij Sabic Genk
zonne-energie

Engie en Solarge plaatsen circulaire zonne-installatie bij Sabic Genk

Engie, Solarge en Sabic werken samen aan een zonne-installatie van 2,4 MW op de site van Sabic in Genk. De zonnepanelen die door Solarge in Nederland worden geproduceerd, zijn 100% recycleerbaar. Ze zijn gemaakt van Sabic PP-compound (polypropyleen) waardoor ze veel minder wegen dan  traditionele zonnepanelen.

Engie testte de panelen intensief in haar laboratorium en draagt zorg voor de plaatsing, financiering en het onderhoud van de panelen.

De installatie telt ongeveer 4700 panelen die, met een totaal vermogen van 2,4 MWp,  gemiddeld 2000 MWh groene en lokale elektriciteit per jaar produceren. Sabic gebruikt 97% van de geproduceerde elektriciteit zelf  en kan daarmee ongeveer 5% van de lokale energiebehoefte van zijn site in Genk dekken. Dankzij de zonnepanelen wordt een uitstoot van 800 ton CO2 per jaar vermeden.

Jan Vesseur, CEO Solarge: “Het dak van de Sabic-locatie in Genk, waar het granulaat geproduceerd wordt dat wij toepassen als vervanging voor het glas en aluminium in een zonnepaneel, kan maximaal 6,5 kg/m2 extra belasting dragen. Dit is een mooi voorbeeld van een project waarvoor tot voor kort geen oplossing voorhanden was en waar nu een zeer duurzaam zonnestroomsysteem geplaatst zal worden.”

Ana Maria Acevedo, site director Sabic Genk en Bergen op Zoom: “Bijzonder aan dit project is dat onze site in Genk de materialen levert voor de productie van de zonnepanelen door Solarge. Engie maakt het mogelijk dat wij deze stroom zelf weer gebruiken.”

Delen:

monique@industrielinqs.nl