HomeArchiefEngie neemt datacenter over van Open Line

Engie neemt datacenter over van Open Line

Engie heeft per 1 december 2019 het datacenter van Open Line in Landgraaf overgenomen. Het betreft een Tier-3 datacenter vergelijkbaar met het datacenter van Engie op Maastricht Airport. Engie beheerde al de technische installaties voor dit datacenter. Het komende jaar zal Engie nog extra investeren in beide datacenters.

De overname van het Open Line-datacenter past in de strategie van Engie om meer Edge-datacenters te ontplooien als antwoord op de huidige vraag naar digitalisering en IoT. Huidige en nieuwe klanten van het Engie-datacenter in Maastricht Airport kunnen vanaf nu synchroon of asynchroon twinnen en hebben hiermee een actieve uitwijk. Open Line gaat een 7-jarige housing overeenkomst aan met Engie, dat tot nu toe al het onderhoud en beheer van de technische installaties voor haar rekening nam.

Het komende jaar wordt extra geïnvesteerd in beide datacenters om de datacenterdiensten te kunnen borgen. De investeringen zijn vooral bedoeld om de technische dienstverlening te borgen. Denk aan alles wat nodig is voor de core-techniek van een datacenter: toegangsbeveiliging, camerabeveiliging, noodstroomvoeding (UPS) en koeling. Daarnaast gaat ook extra aandacht naar de uitbreiding van cybersecurity.

Delen:
Author