nieuws

Extra boekenonderzoek bij Petroplus

Publicatie

11 dec 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ROTTERDAM – Er komt een nieuw boekenonderzoek bij oliemaatschappij Petroplus door RIVR Acquisition, de samenwerking tussen Carlyle en bestuurders van Petroplus, die het concern willen overnemen. Dat zegt Petroplus-woordvoerder Martijn Schuttevaer vrijdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.
Reden voor het nieuwe boekenonderzoek is de forse stijging van de olieprijs in het laatste halfjaar. "Door dat boekenonderzoek loopt het mogelijke bod op Petroplus vertraging op," zegt Schuttevaer.
Het eerste boekenonderzoek door Carlyle dateert van juli 2004. Maar nieuw onderzoek is volgens de kopers nodig. "Door de hoge olieprijs stijgt ons werkkapitaal," legt de woordvoerder uit.
Carlyle wil samen met Petroplus-CEO Marcel van Poecke en medebestuurder Willem Willemstein Petroplus overnemen. Beide bestuurders hebben een belang van meer dan 10% in het bedrijf.
Donderdag werd bekend dat het voorgenomen bod van 8 euro per aandeel op Petroplus wederom met 2 weken is vertraagd. Eind september werd gemeld dat uiterlijk op 11 november uitsluitsel zou worden gegeven. Nu wordt het bod in de tweede helft van november verwacht. "Maar pin ons niet precies op die datum vast," zegt Schuttevaer.
Donderdag maakte het bedrijf bekend een nieuwe kredietfaciliteit voor de financiering van het werkkapitaal te hebben afgesloten van 630 miljoen dollar. De oude faciliteit was 525 miljoen dollar. Op de nog te bouwen LNG-terminal in Milford Haven in Wales verwacht Petroplus een boekwinst te behalen van 60 tot 65 milnoen euro, zegt Schuttevaer. Petroplus verwacht de verkoop aan BG Group en Petronas snel af te ronden. Petroplus, een lokaal fonds, publiceert op maandag 22 november voorbeurs de cijfers over het derde kwartaal van 2004. Gisteren maakte het rafinagebedrijf al bekend in het derde kwartaal een nettowinst van 3 miljoen euro te hebben geboekt.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.