nieuws

Fibrant wil CO2-voetafdruk met 50 procent verlagen

Publicatie

12 jun 2020

Auteur

Dagmar Aarts

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

CO2

Fibrant heeft een investering van veertig miljoen euro aangekondigd. De producent van caprolactam, de bouwsteen van Nylon6, wil haar CO2-voetafdruk volgend jaar met vijftig procent hebben verlaagd. In 2040 wil het bedrijf klimaatneutraal zijn.

Tegen juli 2021 wil Fibrant haar CO2-voetafdruk reduceren met meer dan vijftig procent tot 3,3 (uitgedrukt in kg CO2-eq / kg caprolactam). De nieuwe generatie groene caprolactam van Fibrant krijgt de merknaam EcoLactamTM. Fibrant heeft productiefaciliteiten in Geleen en China.

Pyrolyse

Daarnaast lanceert het bedrijf een aantal producten dat wordt gemaakt op basis van plastic afval en herbruikbare grondstoffen. Een deel van de producten wordt gemaakt door post consumptieafval via pyrolyse om te zetten in zijn oorspronkelijke moleculen. Dit resulteert in een grondstof die vergelijkbaar is met de fossiele olie die wordt gebruikt om caprolactam te maken. Een ander deel van de producten wordt geproduceerd van een olieachtig product dat een bijproduct is uit de hout- en pulpindustrie. Deze hernieuwbare bronnen verwerkt Fibrant tot caprolactam met een zeer lage netto CO2-uitstoot.