Op de laatste dag van de beurs World of Technology & Science 2018 (WoTS) zijn de winnaars van de drie TechAwards bekendgemaakt. Er waren winnaars vanuit drie categorieën: World of Automation – Motion & Drives, World of Electronics en World of Laboratory.

Endress+Hauser

In de categorie World of Automation – Motion & Drives werd Endress+Hauser met de innovatie iTherm TrustSens uitgeroepen tot winnaar. De iTherm TrustSens TM371 is een compacte temperatuuropnemer voor de voedingsmiddelen- en farmaceutisch industrie die volledig automatisch en zelfstandig inlijn kan kalibreren. Doordat de sensor zichzelf tijdens de productie volledig automatisch en geheel traceerbaar kalibreert, wordt de kans op niet gedetecteerde afwijkingen geëlimineerd, wat een positief effect heeft op de productveiligheid en de procesefficiëntie. Bovendien kunnen de instrumenten doorlopend worden gediagnosticeerd en geverifieerd zonder het proces te onderbreken.

A&C Solutions

De winnaar van de TechAward World of Electronics is A&C Solutions. Het bedrijf deed mee met zijn Nextys DCW20, ’s werelds eerste intelligente, programmeerbare all-in-one batterijlader/DC-UPS/DC-DC converter in één. Deze module onderscheidt zich vooral door de tweeledige functie voor de gebruiker, enerzijds de DC-UPS functie en anderzijds de programmeerbare DC/DC converter. Verder zorgt de unit ook voor bedrijfszekerheid door bij netuitval te zorgen voor back-up via de batterij. Hierdoor worden risico’s beter beheerst en kosten bespaard.

Denios BV

De derde TechAward, in de categorie World of Laboratory, werd uitgereikt aan Denios BV. Met Denios Connect heeft de firma een geavanceerd monitoringsysteem voor het laboratorium ontwikkeld. Het nieuwe monitoringsysteem verzorgt 24/7 real-time risico-inventarisatie, maakt de gemeten data toegankelijk en inzichtelijk en, tot op de minuut nauwkeurig, historisch opvraagbaar op basis van de door de gebruiker bepaalde parameters. Geautoriseerde gebruikers krijgen op basis van de individueel bepaalde Safety Performance Indicators via een dashboard informatie aangereikt. Anders dan de monitoringsystemen die onder de noemer Industrie 4.0 worden ontwikkeld, ligt de prioriteit van het Denios Connect systeem bij de continuïteit van het bedrijfsmiddel wat veilig werken met gevaarlijke stoffen mogelijk maakt.