nieuws

Fugro herstelt pijpleidingen en platforms in Golf van Mexico

Publicatie

29 okt 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – Fugro draait momenteel op volle toeren in de Golf van Mexico met herstelwerkzaamheden aan beschadigde oliepijpleidingen en platforms, maar dat levert nauwelijks extra omzet op. Dat zegt Gert Jan Kramer, bestuursvoorzitter van het ingenieursbureau tegen Dow Jones Nieuwsdienst.
"Door orkaan Ivan hebben we enkele weken niet kunnen werken voor de kust van de staat Louisiana en dat kunnen we nu goed maken door de gevolgen van de orkaan", aldus de CEO.
Fugro is in de Golf van Mexico actief met haar offshore-survey activiteiten. Volgens Kramer profiteert Fugro alleen van heel zware orkanen. "En Ivan was een middelgrote, dat betekent dat er per saldo geen extra omzet en ook geen lagere omzet uitrolt." Op het resultaat van Fugro heeft Ivan dus nauwelijks invloed, aldus Kramer.
Fugro sprak bij de halfjaarcijfers de verwachting uit dat de nettowinst voor aftrek van goodwill in 2004 aanzienlijk hoger uit zal vallen dan de 45 miljoen euro in 2003.
Kramer wil niet bevestigen of deze prognose nog steeds staat. "Maar laat ik het zo zeggen: als het niet zo was had ik een persbericht moeten uitsturen."

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Neste investeert 1,9 miljard in nieuwe Rotterdamse fabriek

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.