nieuws

Fugro verkrijgt airborne surveyprojecten

Publicatie

13 dec 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

LEIDSCHENDAM – Fugro maakt bekend dat zij twee grote airborne surveyprojecten gaat uitvoeren in Afrika. Daarnaast heeft zij een contract getekend voor het eerste commerciële project van de recent geïntroduceerde UAV (‘unmanned airborne vehicle’).
In de Republiek Niger is Fugro geselecteerd voor de uitvoering van een airborne survey onderzoek in drie regio’s. De waarde van dit contract is 10,4 miljoen euro. Het contract is gesloten met het Ministerie voor Mineralen, Financiën en Economie van Niger. Het project wordt gefinancierd door het programma voor ontwikkeling en diversificatie van de mijnindustrie van de Europese Unie. Fugro heeft opdracht gekregen om ongeveer 622.000 lijnkilometers magnetische, radiometrische en electromagnetische data te verzamelen, verwerken en interpreteren. Deze data worden verzameld met vliegtuigen en helicopters.
In Nigeria is Fugro geselecteerd voor de uitvoering van een airborne survey onderzoek in twee regio’s. De omvang van dit contract is 9,8 miljoen dollar. Het contract is gesloten met het Nigeriaanse Ministerie voor Ontwikkeling van Mineralen. Fugro heeft opdracht gekregen om ongeveer 556.000 lijnkilometers magnetische en radiometrische data en 21,000 lijnkilometers electromagnetische data te verzamelen, verwerken en interpreteren. Deze data worden verzameld met vliegtuigen.
In Canada heeft Fugro het eerste commerciële project voor de UAV (unmanned airborne vehicle) gekregen. De nieuwe UAV technologie van de ‘GeoRanger I’ zal worden ingezet voor de exploratie van mineralen in Canada.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.