Gasunie

Rapport: Samen optrekken in waterstof gunstig voor Nederland en Duitsland

Gasunie

Concourslaan 17
9727 KC Groningen
050 521 91 11
info@gasunie.nl
www.gasunie.nl

Binnen de energietransitie blijft aardgas voorlopig nog een energiebron van betekenis. Daarnaast moeten er meer CO2-neutrale gassen komen. Op weg naar 2050 richt Gasunie zich op groen gas, waterstof, warmte met warmtenetten en afvang en opslag van CO2. Ook gaan we de energienetten voor gas en elektriciteit meer met elkaar laten samenwerken.

Gasunie werkt aan verschillende thema’s: Groen gas, Waterstof, Warmte en Opvang en hergebruik van CO2. We werken aan tientallen projecten tegelijkertijd, die zich in verschillende fases bevinden: van de initiatiefase tot aan de uitvoeringsfase. Bij de ontwikkeling van de projecten kijken we naar technologische, financiële, economische en maatschappelijke aspecten. Nieuwe energievormen moeten niet alleen duurzaam zijn, maar ook betrouwbaar en uiteraard maatschappelijk verantwoord. De kunst is om op alle punten succesvol te zijn. Duurzaamheid is geen succes als je het economisch niet kan volhouden. En omgekeerd: een betrouwbare en goedkope energievoorziening helpt ons niet als dat ten koste gaat van klimaat en milieu.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl