nieuws

Gemeente wil Moerdijk II

Publicatie

12 mei 2003

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Zevenbergen – Gemeenten uit de regio zijn gisteren bijeengekomen om onder meer te praten over het ondertekenen van een intentieverklaring waarin staat dat ze meedenken over de komst van Moerdijk II. Wethouder C. Punt gaf gisteravond aan dat Moerdijk deze intentieverklaring wat hem betreft niet ondertekent. Alle partijen in de gemeenteraad steunen hem in die gedachte. Punt is er wel een voorstander van om mee te praten over de toekomst van het gebied in de Moerdijkse Hoek. "Meepraten wil niet zeggen dat je er voor bent", bracht hij als argument.
In dezelfde discussie is met afkeuring gesproken over het besluit van de gemeente Breda om uit het bestuur van het Havenschap te treden.
Verantwoordelijk wethouder A. Bienefelt zei dat hij zijn best heeft gedaan om de andere deelnemers in het havenschap te overtuigen dat Moerdijk geen extra inkomsten heeft als grondgemeente. Deze inkomsten worden immers opgeheven door een korting van het gemeentefonds. Bienefelt benadrukte dat hij niet van zins is om over een verhoging van de Moerdijkse bijdrage te praten.
De commissieleden steunden Bienefelt in de gedachte dat de voorwaarde van uittreden overeind blijft. Wat hen betreft zullen Breda en Drimmelen dus 1,7 miljoen euro moeten betalen. Als Breda en Drimmelen beide uittreden, blijven Moerdijk en de provincie over.
Wethouder Bienefelt gaf aan dat de verhouding vijftig-vijftig kan zijn. Hij sluit niet uit dat Moerdijk een derde van de aandelen houdt en dat de provincie een belang van tweederde neemt.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.