HomeGrondstoffenBiogrondstoffenGidara Energy kiest px groep als operator voor Amsterdamse biomethanol-fabriek
Gidara en OCAP krijgen subsidie voor CO2-afvang

Gidara Energy kiest px groep als operator voor Amsterdamse biomethanol-fabriek

Vorig jaar kondigde Gidara Energy plannen aan voor een biomethanolfabriek in de Haven van Amsterdam. Deze fabriek zal niet recyclebaar afval verwerken tot methanol. De Advanced Methanol Amsterdam-plant op het BioPark komt in 2024 in bedrijf. Gidara Energy heeft nu bekend gemaakt te kiezen voor px Group als operator voor de plant.

Px Group was eerder verantwoordelijk voor de FEED-fase in het project. Het bedrijf helpt Gidara Energy bij de constructie, start-up en oplevering van de plant en zal daarna verantwoordelijk zijn voor de operations en het onderhoud van de fabriek. De plant zal meer dan 50 full-time banen opleveren.

Zowel px Group als Gidara Energy worden ondersteund door private equity onderneming Ara Partners. Ara Partners nam px Group in 2021 over en Gidara Energy werd in 2019 opgericht als joint venture tussen Ara en G.I. Dynamics.

Gidara maakt in de nieuwe biomethanol fabriek gebruik van een door haar gepatenteerde technologie. Deze High-Temperature Winkler technologie is een vergassingsproces waarbij een breed scala aan grondstoffen kan worden ingezet.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl