HomeGrondstoffenBiogrondstoffenGlobal Bioenergies start commerciële installatie voor bio-isobuteen op
Eerste commerciele bio-isobuteen fabriek opgestart

Global Bioenergies start commerciële installatie voor bio-isobuteen op

Het Franse Global Bioenergies heeft haar eerste commerciële productie-unit voor bio-isobuteen in Pomacle, in de buurt van Reims, onlangs opgestart. Het bedrijf kan met de nieuwe installatie ongeveer een ton isobuteen per week produceren.

Isobuteen is één van de belangrijkste basischemicaliën. Global Bioenergies is van plan om in eerste instantie gezuiverd isobuteen te leveren aan de cosmetica-sector . Het bedrijf doet dit om de hoge kosten voor de productie van bio-isobuteen enigszins te dekken. Isobuteen is een belangrijke grondstof in de productie van brandstoffen (als grondstof voor ETBE). De Franse onderneming heeft tevens een installatie in gebruik genomen om het isobuteen om te zetten in hoog zuiver iso-dodecaan voor gebruik in cosmetica. De eerste batch van dit product zal over enkele maanden worden geleverd.

Met de opstart van de opgeschaalde installatie wil Global Bioenergies stappen zetten naar een grootschalige fabriek voor de productie van isobuteen met een capaciteit van 2000 ton per jaar.

Shell en Repsol

Shell sloot vorige maand een overeenkomst met de Franse onderneming om gezamenlijk ‘low carbon’ biobrandstoffen met een hoog octaangetal te ontwikkelen. Ook het Spaanse Repsol is geïnteresseerd om deze bio-component in brandstoffen toe te passen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl