HomeArchiefGoed moment voor onderhoud lege scholen

Goed moment voor onderhoud lege scholen

‘Onderhoud aan vastgoed kan en moet gewoon doorgaan’, zegt Henk den Boer, voorzitter van Koninklijke OnderhoudNL. De ondernemersorganisatie van zo’n tweeduizend bedrijven in het vastgoedonderhoud vindt dat tijdens de coronacrisis van de nood een deugd gemaakt moet worden.

Scholen die de laatste jaren veel achterstallig onderhoud kennen, kunnen nu uitstekend binnen-onderhoud krijgen. Den Boer: ‘Een compleet lege school maakt de logistiek voor onze bedrijven een stuk gemakkelijker dan normaliter het geval is.’ Dan wordt namelijk per lokaal gewerkt, waarbij leerlingen tijdelijk in een andere ruimte les krijgen.

De organisatie ziet dat ook dat onderhoudswerkzaamheden die buiten plaats vinden, zo veel mogelijk blijven doorgaan. Bewoners en opdrachtgevers worden hierover netjes geïnformeerd. Den Boer: ‘In het onderhoudsvak is men al gewend om met persoonlijke beschermingsmiddelen te werken, zoals veiligheidsbril, stofmaskers en handschoenen. Hoe gek het ook klinkt: we kunnen op deze manier van de nood een deugd maken. Als economie moeten we er namelijk ook voor waken om niet alles tot stilstand te laten komen zonder dat we de risico’s goed afwegen.’

Delen:
Author