HomeArchiefGreen Energy Day 2020: 10 dagen méér duurzame energie

Green Energy Day 2020: 10 dagen méér duurzame energie

Vandaag, op 11 februari 2020, is het Green Energy Day 2020. Alle duurzame energie die we in Nederland produceren is ‘op’ voor dit jaar. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) lanceert vandaag de website www.greenenergyday.nl. Hier worden helden portretteerd die meehelpen om deze dag verder op te schuiven. Dit zijn consumenten en medewerkers van bedrijven die vertellen hoe ze met passie bijdragen aan meer duurzame energie of energiebesparing.

Het aandeel duurzame energie is naar verwachting 11,4 procent in 2020 (Klimaat en Energieverkenning van het Planbureau voor de Leefomgeving, november 2019). In tijd uitgedrukt is dat 42 van de 365 dagen. In 2019 viel Green Energy Day op 1 februari, want toen was 8,7 procent van de geproduceerde energie hernieuwbaar*. Vorig jaar is het dus al gelukt om Green Energy Day tien dagen op te schuiven.

“We hoeven Green Energy Day elk jaar maar tien dagen op te schuiven, om in 2050 op 31 december uit te komen,” zegt Olof van der Gaag, directeur NVDE. “Dan is al onze energie hernieuwbaar. Dat is goed te doen. Met deze dag halen we de doelen dichterbij en laten we zien dat het te doen is om ze te halen, als we nu in actie komen.”

De NVDE introduceerde het begrip Green Energy Day vorig jaar om beter voor te stellen waar we nu staan en hoe we met jaarlijkse stappen uit kunnen komen op honderd procent hernieuwbare energie in 2050. Mensen die zich hiervoor inzetten komen in het zonnetje te staan en enthousiasmeren anderen.

 

Delen:
Author