HomeArchiefGrolsch zet concrete stappen naar zero waste

Grolsch zet concrete stappen naar zero waste

Grolsch stopt met wegwerp plastic voor al haar blikverpakkingen. Het bedrijf vervangt plastic blikfolies door kartonnen verpakkingen. Door alle blikfolies in Nederland te vervangen door de kartonnen variant bespaart Grolsch straks ruim honderdduizend kilo nieuw plastic per jaar.

Grolsch wil een‘zero waste’ bierbrouwerij worden. Uitgangspunt binnen het bedrijf is dan ook circulair denken en handelen. Inmiddels hergebruikt Grolsch al 99,8 procent van haar brouwerij-afval.

Met verschillende projecten rondom verpakkingen, draagtrays en drinkbekers heeft Grolsch al diverse stappen gezet op weg naar een zero waste brouwerij. Het bedrijf hergebruikt bierborstel, gist en moutstof maar ook flessen en etiketten. En bijna alle verpakkingen voor de Nederlandse markt zijn recyclebaar.

Voor de komende jaren richt het bedrijf zich op verdere verbeteringen die leiden tot minder afval, minder materiaalverbruik en lagere transportkosten. ‘Extra aandacht besteden we daarbij aan de inzet van plastic, vertelt Corporate Affairs director Koert van ’t Hof. ‘We streven naar minder, beter of geen éénmalig plastic.’

Warmtebehoefte

Daarnaast heeft de brouwer de ambitie om een volledig CO₂-neutrale brouwerij te zijn in 2025. Alle ingezette energie moet dan op duurzame wijze worden opgewekt. Allereerst gaat het bedrijf voor een concrete tussenstap in 2023. Dan moet ongeveer 2/3 van de warmtebehoefte duurzaam zijn.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl