nieuws

GTI breidt Membraan Elektrolyse Bedrijf AkzoNobel uit

Publicatie

24 aug 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ROTTERDAM – Onlangs heeft GTI Rotterdam Industrie van Akzo Nobel Base Chemicals de opdracht gekregen voor de uitbreiding van het Membraan Electrolyse Bedrijf (MEB) in Rotterdam. GTI zal de elektrotechnische en installatiewerkzaamheden inclusief hoogspanningstechniek voor haar rekening nemen. Met de opdracht is voor GTI ongeveer een miljoen euro gemoeid.
Het MEB is gespecialiseerd in de productie van chloor. Door middel van membraanelektrolyse vervaardigt het MEB per jaar ongeveer 490 duizend ton chloor. Met de uitbreiding van het MEB zal de huidige productiecapaciteit vergroot worden. Door de vergrootte productiecapaciteit bij het MEB in Rotterdam beÃĢindigt Akzo Nobel Base Chemicals de structurele chloortransporten van Delfzijl naar Rotterdam.
GTI installeert vier electrolyzers. Verder zal GTI verschillende process units aanpassen, zodat deze grotere hoeveelheden anoliet, katholiet, chloor, waterstof, loog en pekel kunnen verwerken. Gedurende de werkzaamheden blijft de MEB-plant volledig operationeel en dus vindt het productieproces ongestoord doorgang. GTI zal haar werkzaamheden medio 2005 afronden.
Na een aanbestedingsprocedure heeft Akzo Nobel Base Chemicals voor GTI gekozen.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.