HomeGrondstoffenBiogrondstoffenHonderden miljoenen voor Biotech Campus Delft
Biotech campus Delft

Honderden miljoenen voor Biotech Campus Delft

DSM en ASR Dutch Science Park Fund gaan samenwerken om de Biotech Campus Delft (BCD) verder te ontwikkelen. Het ASR Dutch Science Park Fund investeert de komende jaren honderden miljoenen euro’s in de open innovatiecampus onder andere in nieuwbouw en in de aankoop van een deel van de bestaande kantoren, gedeelde faciliteiten en laboratoria.

De Biotech Campus Delft brengt gerenommeerde onderzoeksinstituten, R&D, start- en scale-ups, fermentatie-expertise en commerciële activiteiten samen op één locatie. Door de samenwerking met DSM denkt de Biotech Campus Delft te kunnen doorgroeien tot hotspot voor de ontwikkelingen betreffende de bio-based economie.

Dimitri de Vreeze, Co-CEO van DSM geeft het belang van de campus aan: ‘Delft is een spil voor DSM op het gebied van voeding en biowetenschappen. Met de mijlpaal van vandaag intensiveren we onze inzet voor en ontwikkeling van deze infrastructuur voor DSM in Nederland.’

Food & Beverage

Het fonds koopt de reeds bestaande kantoren en laboratoria die DSM verhuurt aan startende bedrijven en wil over een periode van twintig jaar tot zo’n €500 miljoen investeren in vastgoed op het terrein. DSM blijft eigenaar van het Rosalind Franklin Biotech Center en de Biotech Campus Delft, inclusief infrastructuur en voorzieningen. ASR Dutch Science Park Fund investeert ook in het nieuwe wereldwijde hoofdkantoor dat momenteel wordt ontwikkeld voor DSM’s bedrijfsonderdeel Food & Beverage. Dit bedrijfsonderdeel wordt na de voorgenomen fusie met Firmenich de gecombineerde business unit Taste, Texture & Health. Deze nieuwe unit zal verdubbelen in omvang (naar ongeveer 3 miljard euro). Het nieuwe gebouw wordt begin 2025 opgeleverd en zal ongeveer 500 medewerkers huisvesten.

Het ASR Dutch Science Park Fund investeert al op meerdere locaties in de ontwikkeling van campussen via een samenwerking, zoals met de Technische Universiteit Delft en Kennispark Twente.

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl