HomeArchiefHoSt maakt groen gas van biogas AWZI Sloe

HoSt maakt groen gas van biogas AWZI Sloe

HoSt neemt biogas af van Evides Industriewater voor de productie van groen gas op de afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) Sloe in Nieuwdorp, in het havengebied van Vlissingen. Op deze AWZI produceert een anaerobe waterzuivering biogas met een capaciteit van circa 1,6 miljoen kuub per jaar uit afvalwater.

HoSt neemt dit biogas af van Evides, werkt het op naar groen gas van aardgaskwaliteit en injecteert dit in het bestaande aardgasnet. HoSt kan maximaal 200 kubieke meter biogas per uur verwerken. Volgens de overeenkomst is HoSt eigenaar van de installatie en verzorgt eveneens de operationele werkzaamheden en het onderhoud.

WKK

Aanvankelijk gebruikte Evides het geproduceerde biogas als bron voor warmte en opwekking van energie door middel van een WKK. Door uitbreiding van de zuivering en om te voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen voldeed de toenmalige installatie niet meer. Het opwerken van biogas naar groen gas is echter geen core business van Evides en vandaar de overeenkomst met HoSt.

Bijmengen

Op de afvalwaterzuivering Sloe wordt sinds vorig jaar groen gas geproduceerd. In de anaerobe zuivering zetten bacteriƫn onder zuurstofloze en gecontroleerde condities de organische delen in het afvalwater om in biogas en schoon water. Biogas kan direct worden gebruikt in een wkk om warmte en elektriciteit te produceren. Het kan ook worden omgezet in groen gas, dat kan worden bijgemengd in het aardgasnet. Biogas kan niet direct worden bijgemengd. HoSt past membraantechnologie toe om het groene gas te maken.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl