HomeArchiefHuntsman volop bezig met turnaround polyolenfabriek

Huntsman volop bezig met turnaround polyolenfabriek

Bij Huntsman in Rotterdam-Botlek is op dit moment de turnaround van de polyolenfabriek in volle gang. De onderhoudsstop begon op 31 mei. Er worden 35 inwendige en 65 uitwendige inspecties uitgevoerd.

Een paar tanks op de site worden op een nieuwe manier gereinigd, met lasercleaning. Daarbij wordt een laserpuls gebruikt die doordringt in de contaminant. Deze komt vervolgens los en kan goed worden opgevangen.

Naast onderhoud en inspecties worden belangrijke verbeteringen aan het besturingssysteem van de fabriek geïmplementeerd. Elke dag zijn er ongeveer tweehonderd extra mensen op de site aanwezig. Zij worden elke 48 uur getest in de COVID-19 teststraten.

Turnaround MDI-fabrieken

In het vroege voorjaar waren de MDI-fabrieken al in onderhoud. De turnaround van de MDI 2-fabriek was zelfs de grootste uit de geschiedenis van Huntsman Holland. De MDI 1-fabriek kreeg een tune up. De nieuwe crystallizer die voor deze fabriek is gebouwd en tijdens de stop is geplaatst, heeft een grotere capaciteit. Tijdens deze turnaround waren zeshonderd mensen extra op de site aan het werk.

Lees hier meer over de onderhoudsstop van de MDI-fabrieken.

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl