nieuws

IHC Caland meldt grote orders

Publicatie

22 okt 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – IHC Caland heeft vandaag in een persbericht bekend gemaakt dat het drie orders heeft ontvangen met een totale waarden van 725 miljoen dollar. IHC Caland bevestigde de laagste bieder te zijn voor de verhuur van een FPSO aan Petrobras voor de ontwikkeling van het Golfinho-veld voor de Braziliaanse kust. IHC Caland-dochter SBM biedt deze via langlopende leasecontracten aan. Petrobras Brasil heeft al drie FPSO's van de IHC Caland-dochter. Het contract, in de vorm van een verhuur- en exploitatiecontract, zal een looptijd van zeven jaar krijgen met opties voor verlengingen. Petrobras heeft IHC Caland-dochter SBM uitgenodigd voor besprekingen om de contractdocumentatie af te ronden. Start van de olieproductie staat gepland voor in de loop van het eerste kwartaal van 2006. Volgens woordvoerder Hans Peereboom van SBM bedraagt de waarde van het leasecontract met Petrobras voor de FPSO zo'n 545 miljoen dollar, schrijft het Financieele Dagblad.
Daarnaast heeft SBM van Petronas Carigali uit Turkmenistan de bevestiging gekregen dat zij een opdracht krijgt voor de verhuur en exploitatie van een 'Extended Wall Test' (EWT) systeem met een geplande productiestart in het laatste kwartaal van 2004. Het EWT-systeem omvat een productieponton waarop een oliewerkingsinstallatie kan worden geplaatst, en een export systeem bestaande uit een flexibele pijplijn, een eenpuntsmeerboei en een opslag tanker. De looptijd van deze order zou zo'n drie jaar zijn en de waarde zou zo'n 170 miljoen euro bedragen.
De derde opdracht betreft de levering aan Indian Oil Corporation van een CALM-systeem voor de invoer van olie, die geïnstalleerd moet worden bij Paradip aan de oostkust van India. Oplevering is gepland voor het derde kwartaal van 2005. Deze order zou zo'n tien miljoen euro waard zijn.
Bovendien is IHC Caland ook in de race voor twee grote orders in Maleisië. Het gaat om een FPSO en een TLP voor het Kikeh-veld in Maleisië. De waarde van het FPSO-contract voor het Kikeh-veld is groter dan de FPSO-order van Petrobras voor het Golfinho-veld in Brazilië. Het project in Maleisië wordt uitgevoerd met een joint venture partner. IHC Caland zou de enige bieder zijn. Het contract zal in december 2004 of januari 2005 worden toegewezen. Opdrachtgever is het Amerikaanse oliebedrijf Murphy Oil Corporation. De TLP (Tension Leg Platform) heeft een waarde van driehonderd miljoen dollar en zal geen lease-contract betreffen, maar verkocht worden. IHC Caland-dochter Atlantia heeft in augustus een bod uitgebracht op de order en neemt het op tegen Modec, ABB en Technip. In januari 2005 wordt de order toegewezen. De bouwtijd van zo'n platform is ongeveer twee jaar.
IHC Caland heeft als doelstelling jaarlijks twee FPSO-systemen af te leveren. De voorlaatste order voor een FPSO werd door het bedrijf geboekt in 2003 en was eveneens afkomstig van Petrobras. Met de vrijdag aangekondigde orders krijgt IHC Caland in totaal zeventien olieproductie-eenheden die op lease- en exploitatiebasis werken.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.