nieuws

Industrielinqs januarinummer: Vergroen de industrie in samenwerking met netbeheerder

Publicatie

12 jan 2022

Categorie

Industrielinqs

Soort

nieuws

Tags

asset management, smart industry, waterstof

Een nieuw jaar en er is weer een mooi Industrielinqs magazine naar de drukker! 25 januari ligt het bij de lezers op de mat, maar je kunt het nu alvast tijdelijk online doorbladeren. In dit nummer: Het goede nieuws dat er eindelijk een kabinet is gevormd, ging gepaard met het nieuws dat er 35 miljard euro wordt vrijgemaakt voor vergroening van de Nederlandse industrie. Daarin maakt het aandeel groene stroom een veel groter deel uit van de Nederlandse energiemix. Dat dit een uitdaging is voor hoogspanningsnetbeheerder TenneT is nog zacht uitgedrukt. Toch heeft de industrie deels zelf in de hand hoe hoog de druk op het net en de daaruit vloeiende maatschappelijke kosten worden. Erik van der Hoofd en Patrick van de Rijt, respectievelijk hoofd marktontwerp en marktanalyse bij TenneT, willen graag in gesprek met de industrie en de overheid om samen tot de juiste keuzes te komen.

En verder:

Digitalisering is niet meer weg te denken in de industrie. Er is steeds meer mogelijk. Wat zijn de innovaties op dit gebied met betrekking tot asset management?

Een uitgebreide terugblik op de European Industry & Energy Summit, die begin december plaatsvond in Rotterdam Ahoy. We spraken daar over CCU, CCS, de volgende stappen voor waterstof en organiseerden de allereerste Dragons’ Den of Transition.

Begin 2022 wordt de vergunning gepubliceerd voor waterstofproject Djewels 1. Een belangrijke stap op weg naar een investeringsbeslissing halverwege 2022. Gasunie en HyCC willen de installatie eind 2024 operationeel hebben.

Dit en meer lees je in Industrielinqs 1, 2022. Blader alvast online door!

Fotocredit: Eric de Vries
Bron: Industrielinqs 1-2022