nieuws

Innovators Dragons’ Den of Water Transition stellen zich voor

Publicatie

17 jun 2022

Categorie

Industrielinqs

Soort

nieuws

Tags

Dragons'Den

Ook de transitie op het gebied van water kan een versnelling gebruiken. Daarom organiseert het Watervisie Platform haar eerste  Dragons’ Den of Water Transition. Tijdens het ilinqs Festival van de Industrie pitchen Termanox, O3Systems, SubMerge en Rolapac hun innovaties aan de dragons. Bekijk nu de films van de innovators en schrijf je in voor het Watervisie Congres.

Termanox

Termanox ontwikkelde een milieuvriendelijk alternatief dat biologisch afbreekbaar is, niet corrosief en werkzaam is daar waar het nodig is: het oppervlak. Daardoor kunnen bedrijven die gebruik maken van bulkchlorering de dosering met 95 procent terugdringen.

FOX Laser

OPL Systems Water ontwikkelde een systeem dat sommige zorgwekkende stoffen fotochemisch volledig mineraliseert of gedeeltelijk kan kraken, waardoor ze onschadelijk worden. Het geheim van de smid in de combinatie van licht, fotochemie en ozon.

Submerge

De robot die SubMerge ontwikkelt, controleert nauwkeurig de toestand van drinkwaterleidingen met behulp van een camera, ultrasone sensor, hydrofoon en positioneringsalgoritme. De robot kan bovendien flexibel en autonoom door drinkwaterleidingen van basisstation naar basisstation kruipen.

Rolapac

Rolapac ontwikkelde een zogenaamde drijflaagverwijderaar die drijflagen in rioolgemalen continu afzuigt. Hetzelfde principe kan ook worden toegepast in bijvoorbeeld de (na-) bezinktank van industriële afvalwaterinstallaties.