HomeGrondstoffenCirculaire grondstoffenInvestering voor innovatieve plastic recycler Pryme
Investering in plastic Recycler

Investering voor innovatieve plastic recycler Pryme

Infinity Recycling, Invest-NL en LyondellBasell investeren samen bijna 13 miljoen euro in de innovatieve plastic recycler Pryme. De onderneming bouwt momenteel een geavanceerde recycling plant in Rotterdam waar afval plastic via pyrolyse in waardevolle producten wordt omgezet. De nieuwe fabriek wordt later dit jaar nog in gebruik genomen. Pryme heeft bovendien plannen om in 2025 een tweede, grotere, fabriek te bouwen.

Infinity Recycling investeerde al eerder in Pryme. Ook wast er een investering van Stichting Multistrat. Invest-NL maakt bekend 6 miljoen euro te investeren. Dankzij de nieuwe investering kan het bedrijf haar pyrolysetechnologie verder ontwikkelen. LyondellBasell maakt met deze investering weer een stap in de circulaire business. Het bedrijf wil minimaal twee miljoen ton recyclede en hernieuwbare polymeren produceren en op de markt brengen om in te spelen op de groeiende marktvraag. Begin deze maand nam het bedrijf de resterende aandelen van Quality Circular Polymers over, waarmee de plastic recycler uit Geleen volledig in handen van LyondellBasell kwam.

LyondellBasell geeft aan een deel van de pyrolyse-olie uit de nieuwe Pryme-faciliteit te willen gebruiken in haar processen op haar site in Keulen. De nieuwe fabriek van Pryme krijgt een capaciteit om 40.000 ton plastic per jaar te verwerken. De verwachting is dat deze fabriek dit jaar nog wordt opgestart.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl