HomeArchiefItero bouwt demonstratiefabriek in Geleen

Itero bouwt demonstratiefabriek in Geleen

Het Britse Itero bouwt een demonstratiefabriek voor het recyclen van plastic afval in Sittard-Geleen. De fabriek moet in 2023 draaien op de Brightlands Chemelot Campus. Het gaat om een totale investering van 25 miljoen euro.

Itero, opgericht in 2010, kan met haar gepatenteerde technologie moeilijk te recyclen plastic afval omzetten in een grondstof voor nieuwe plastics. De installatie maakt gebruik van pyrolyse waarbij heel weinig CO2 en afvalmateriaal vrijkomt. De voorbereidingen voor de demonstratiefabriek starten dit jaar, in 2022 vindt de oplevering plaats en in 2023 moet deze operationeel zijn. Intussen werkt Itero in Londen aan verdere optimalisatie van haar productieproces met behulp van haar eigen R&D-faciliteit.

De demonstratiefabriek heeft een capaciteit van 27 ton gemengd en vervuild plastic en krijgt een plek aan de noordzijde van de Brightlands Chemelot Campus. De eerste installatie is een enkele module. Voor toekomstige fabrieken kunnen meerdere modules naast elkaar worden gezet worden. Voor de langere termijn onderzoekt Itero de mogelijkheden om in de regio meerdere installaties op te zetten.

Delen:
Author