HomeArchiefJacqueline Vaessen nieuw boegbeeld Top Sector ChemistryNL

Jacqueline Vaessen nieuw boegbeeld Top Sector ChemistryNL

Jacqueline Vaessen is door staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) benoemd tot boegbeeld van Top Sector ChemistryNL. Per 1 september volgt zij Emmo Meijer op, die deze functie ruim vier jaar heeft vervuld. Vaessen is ook algemeen directeur van Nexstep, een nationaal platform voor hergebruik en ontmanteling van olie- en gasinfrastructuur.

Vaessen studeerde chemische technologie en begon haar werkzame leven als technoloog bij Shell in Moerdijk. In 1996 stapte zij over naar Syntens, het toenmalige innovatie-instrument van Economische Zaken. In 2004 startte zij haar eigen bedrijf en was zij jarenlang actief in de promotie van techniek en verbetering van het beroepsonderwijs. Ook was zij een aantal jaar verbonden aan een ingenieursbureau dat zich richtte op verduurzaming van de industrie. In 2015 werd ze lid van Provinciale Staten in Utrecht als woordvoerder energie en economie. In 2018 startte ze in haar huidige functie als algemeen directeur van Nexstep. Binnen Nexstep nam ze samen met TNO het initiatief voor de eerste offshore waterstofproductie op een bestaand platform. Ook bereidde ze met haar team een eerste tender voor waarbij zes operators gezamenlijk putten gaan ontmantelen.

Vaessen kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij haar nieuwe functie. ‘Het voelt een beetje als thuiskomen in de sector waar ik ooit mijn werkzame leven ben begonnen. Er liggen veel uitdagingen en kansen voor de sector, zoals verduurzaming, de energietransitie en circulariteit. Ik kijk ernaar uit om dit samen met het Topteam aan te pakken.’

Topsector Chemie is een van de tien Topsectoren waarmee het Nederlandse bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheid en maatschappelijke initiatieven bijdragen aan het oplossen van wereldwijde maatschappelijke uitdagingen en het verzilveren van de bijbehorende economische kansen.

Delen:
Tags
Author