HomeArchiefJanneke Hermes nieuwe CFO Gasunie
Janneke Hermes

Janneke Hermes nieuwe CFO Gasunie

Janneke Hermes (1978) wordt per 1 oktober de nieuwe CFO van  Gasunie, eigenaar en beheerder van de gas- en opslaginfrastructuur in Nederland en Duitsland. Zij treedt hiermee ook toe tot de Raad van Bestuur. Hermes volgt René Oudejans op, die na 7 jaar afscheid neemt als CFO van Gasunie.

Janneke Hermes is op het moment manager corporate finance en riskmanagement bij Gasunie. In deze rol is zij verantwoordelijk voor onder meer treasury, projectwaarderingen en risicomanagement. Zij begon haar carrière bij Gasunie in 2002 en bekleedde daar onder anderen leidinggevende functies bij financiën, strategie en human resources.

Rinse de Jong, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC): ‘De RvC bedankt René Oudejans voor zijn voortreffelijke en gewaardeerde bijdrage aan Gasunie. Hij heeft geruime tijd geleden al laten weten zijn tweede termijn niet vol te zullen maken, daarom zijn wij op zoek gegaan naar een gekwalificeerde opvolger. Janneke Hermes koppelt een gedegen kennis van de energiemarkt aan een diepgaande financiële expertise. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij met deze CFO een evenwichtige samenstelling van de Raad van Bestuur zeker stellen.’

 

Delen:
Tags
Author