HomeArchiefJorn ter Braak verkozen tot Techniekheld 2021

Jorn ter Braak verkozen tot Techniekheld 2021

Jorn ter Braak van Facta is donderdag verkozen tot Techniekheld 2021. Met de verkiezing willen we techniekhelden die vaak in de anonimiteit hun werk doen eens in het spotlicht zetten. Zo laten we zien hoe veelzijdig de techniek is en kunnen we misschien een volgende generatie inspireren.

Ter Braak (33 jaar) is monteur buitendienst voor de industrietak van rotating equipmentspecialist Facta. Een heel afwisselende baan volgens hem. De ene week staat hij bijvoorbeeld in een staalfabriek en de week erop werkt hij in de scheepvaart. ‘Die afwisseling is het leukste van mijn baan. Van origine ben ik opgeleid tot autodiagnosetechnicus. Ik loste storingen aan personenauto’s of bedrijfswagens op. Dan heb je veel te maken met dezelfde merken auto’s met dezelfde klachten. De uitdaging was snel verdwenen. Wat ik miste was het avontuur dat ik nu heb, dus de overstap was makkelijk gemaakt. Hier heb ik met veel meer verschillende facetten, situaties en klanten te maken.’

Facta gaf Ter Braak op voor de Techniekheld verkiezing omdat hij na een klus graag betrokken blijft. ‘Ik blijf graag betrokken in de financiële afhandeling en vraag na of de klant tevreden is. Dan zie je waar eventueel te veel kosten worden gemaakt en waar het werk efficiënter kan. Ik ben nauw betrokken bij de projecten die ik doe. Ik wil niet de deur uitstappen bij een klant en me er dan niks meer van aantrekken.’

Naast Ter Braak stonden ook Sander van Ruijven (Croonwolter&dros) en het duo Nickel van de Mortel en Sebastiaan Guzik (Sitech Services) als techniekhelden in de finale.

De winnaar is gekozen door een vakjury (die gaf 60 procent van de punten), internetstemmen (20 procent) en de bezoekers van het congres iMaintain Techport (20 procent). In de jury zaten Jacques Reijniers (Apollo Consultancy B.V.), Jan-Willem van der Pol (Techniekheld 2020 en Teamleider werkvoorbereiding/mentor bij Engie), Anna Hanschuh (Hogeschool Rotterdam) en Raymond Brand (Haprotech).

Lees in ons volgende Industrielinqs magazine een interview met Jorn ter Braak.

Delen:
Author