HomeInnovatieKitepower haalt €850K op met Europese crowdfunding
Kitepower

Kitepower haalt €850K op met Europese crowdfunding

De Delftse start-up Kitepower heeft met hun eerste mobiele airborne windsystem (AWES) al 850 duizend euro crowdfunding verzameld. Dit bedrag wil Kitepower gebruiken om op de korte termijn oplossingen te bieden voor de energievoorziening in bijvoorbeeld rampgebieden, vluchtelingenkampen, bouwplaatsen en festivals.

Het idee om een energie-opwekkingssysteem op basis van vliegers te creëren ontstond rond de eeuwwisseling op initiatief van de Nederlandse duurzaamheidsexperts wijlen Wubbo Ockels en wijlen Henk Hutting. Kitepower wil uitgroeien tot een alternatief voor windmolens.

Groener alternatief

Johannes Peschel, Founder & CEO van Kitepower: ‘Afgelopen twee decennia is de geïnstalleerde capaciteit van windmolens wereldwijd met 14% per jaar gegroeid. De levensduur van deze windmolens is 30-40 jaar, wat betekent dat het grootste deel rond 2050 vervangen moet worden. Het doel is om dat te doen met een groener alternatief. Ons systeem bestaat uit 90-95% minder materiaal dan vergelijkbare windmolens, de levensduur is langer en reparaties zijn goedkoper. Dit resulteert in significant minder CO2 uitstoot per gewonnen kW.’

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl