HomeInfrastructuurKoole Terminals en Hyphen Hydrogen Energie tekenen intentieverklaring voor opslag ammoniak
ammoniak

Koole Terminals en Hyphen Hydrogen Energie tekenen intentieverklaring voor opslag ammoniak

Koole Terminals en Hyphen Hydrogen Energy (Hyphen) hebben een Letter of Intent (LOI) getekend om de voorgenomen import van groene ammoniak in Noordwest-Europa van Hypen via de importterminal, die wordt ontwikkeld door Koole Terminals in Rotterdam, te laten verlopen.

In het afgelopen jaar bereikte Hyphen overeenstemming met een aantal potentiële Europese klanten voor de levering van maximaal 750.000 ton groene ammoniak per jaar.

Marco Raffinetti, CEO van Hyphen Hydrogen Energy, verklaarde: “Deze overeenkomst is een nieuwe belangrijke mijlpaal in onze ambitie om Namibië te laten uitgroeien tot een wereldleider in de productie van groene waterstof. De haven van Rotterdam is een cruciaal knooppunt voor Noordwest-Europa en heeft snel actie ondernomen om de oprichting van nieuwe invoercapaciteit voor groene waterstof te ondersteunen.  Koole Terminals is een van de meest geavanceerde importterminals in ontwikkeling.’ Begin 2028 wordt de eerste levering verwacht.

John Kraakman, CEO van Koole Terminals, stelt: ‘Wij zijn verheugd om met Hyphen samen te werken om een launching customer te worden van onze geplande Port of Rotterdam importterminal voor Ammoniak. Deze samenwerking zal ons in staat stellen om de multi-miljoen ton faciliteit verder op te schalen.’

Hyphen mikt op een jaarlijkse productie van één miljoen ton groene ammoniak eind 2027 en tegen 2029 moet dit zijn uitgebreid tot twee miljoen ton groene ammoniak.

Delen:

monique@industrielinqs.nl