HomeInvesteringenKort nieuws: Onderhoud bij Borealis en zonnepanelen bij ExxonMobil
Borealis Antwerpen

Kort nieuws: Onderhoud bij Borealis en zonnepanelen bij ExxonMobil

In de rubriek Kort Nieuws vandaag onder andere een investering, onderhoudswerkzaamheden en nieuwe zonnepaneleninstallatie:

  • Ilham Kadri, CEO van Syensqo wordt de nieuwe president van Cefic, de europese branchevereniging voor de chemische industrie. Kadri volgt Martin Brudermüller op, die onlangs afscheid nam van zijn positie als CEO van BASF en als president van Cefic. Kadri was tot nu toe vice president van Cefic.

 

  • De Vlaamse overheid heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met VITO. Volgens deze overeenkomst kan het onderzoeksinstituut rekenen op jaarlijkse bijdrage van 63 miljoen euro. Dat is 8 miljoen euro meer ten opzichte van de vorige afspraken. Daarbij zal de Vlaamse regering in 2024 10 miljoen euro investeren in het nieuwe laboratoriumgebouw Earth en 6 miljoen euro in pilot-installaties. Op het VITO Sustainability Park zijn twee pilot-installaties LignoValue en PillarII geïnstalleerd waar lignine kan worden omgezet in aromatische verbindingen. VITO gaat dit proces opschalen.

 

  • Producent van waterstof brandstofcellen zepp.solutions heeft een investering van 3 miljoen euro opgehaald. Deze financiering is afkomstig van het Energietransitiefonds Rotterdam en een particuliere investeerder die diep geworteld is in de Rotterdamse tech-scene. De investering zal zepp ondersteunen bij verdere uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten. De succesvolle financiering is het resultaat van een lange en intensieve samenwerking tussen zepp.solutions en InnovationQuarter, beheerder van het Rotterdamse Energietransitiefonds.

 

  • Vanaf half mei vinden bij Borealis Antwerpen onderhoudswerkzaamheden plaats. Tot begin juni zal één van de fabrieken stil worden gelegd om de werkzaamheden uit te voeren. Half mei start Borealis met het gasvrij maken van de installatie. Het bedrijf verwacht de fabriek begin juni weer te kunnen opstarten.

 

  • Binnenkort installeert ENGIE Belgium een zonnepaneleninstallatie van 2 MWp op de site van ExxonMobil in Zwijndrecht. Deze installatie van 3000 zonnepanelen zal gemiddeld 1800 MWh per jaar produceren. De opgewekte elektriciteit wordt gebruikt om de fabriek gedeeltelijk van groene stroom te voorzien.

Foto: Borealis Antwerpen

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl