HomeTransitieWind- en zonne-energieKort nieuws: Overeenkomsten, methanol uit afval en een drijvend zonnepark
Oceans of Energy

Kort nieuws: Overeenkomsten, methanol uit afval en een drijvend zonnepark

In de rubriek Kort Nieuws vandaag onder andere nieuwe overeenkomsten, technologie om methanol uit afval te maken en een drijvend zonnepark.

  • Avient heeft een nieuwe tienjarige overeenkomst gesloten met Brightlands Chemelot Campus. Het bedrijf geeft aan dat het grote aantal faciliteiten dat de Campus biedt een groot voordeel is. Ook is het voor Avient belangrijk deel uit te maken van de dynamische community op het gebied van materiaalwetenschappen.

 

  • Het groeicapitaal-platform Infinity Recycling heeft haar investeringsronde ‘Circular Plastics Fund I’ afgerond. Het doel van Infinity Recycling was om 150 miljoen euro op te halen. Dit bedrag is met 175 miljoen euro ruim behaald. Infinity Recycling verwelkomde ASR, Realdania, ING Sustainable Investments, KIRKBI en Après-demain als nieuwe investeerders. Het Circular Plastic Fund van Infinity Recycling heeft op haar beurt geïnvesteerd in vijf bedrijven: Pryme, Itero, Clariter, DePoly en Ioniqa.

 

  • MyRechemical, een dochterbedrijf van NextChem gaat samen met Johnson Matthey technologie om methanol uit afval te maken commercialiseren. De twee ondernemingen werken al sinds 2021 samen. MyRechemical ontwikkelt technologie om syngas te maken uit afval. Volgens de samenwerkingsovereenkomst willen de bedrijven deze technologie integreren met de technologie van Johnson Matthey om methanol uit syngas te produceren. Onlangs hebben de twee bedrijven al een deal gesloten met een Europese klant om een FEED-studie uit te voeren voor de afval-naar-methanol technologie. De bedrijven zijn ook in overleg met andere klanten. In het proces wordt huishoudelijk en industrieel afval via partiële oxidatie in syngas omgezet. Na zuivering kan het syngas in methanol worden omgezet.

 

  • InfraVia Capital Partners heeft een meerderheidsbelang verkregen in GIGA Storage, een belangrijke speler in batterijopslagsystemen in Nederland en België. Het huidige managementteam, met daarin de oprichters van GIGA Storage, behoudt een significant belang in het bedrijf en zal GIGA Storage blijven leiden. De partijen maken geen details van de transactie bekend. De verwachting is dat deze de komende maanden wordt afgerond. Rabo Investments stapt uit als investeerder.

 

  • Het havenbedrijf Rotterdam heeft een intentieverklaring ondertekend met de Suez Canal Authority om gezamenlijk een waterstof-waardeketen op te zetten tussen Egypte en Rotterdam. De twee partijen ondertekenden de MOU tijdens de World Hydrogen Summit in Rotterdam eerder deze week.

 

  • Oceans of Energy heeft het North Sea Three (NS3) offshore zonnepark in de haven van Oostende in België succesvol geïnstalleerd. Het bedrijf kon de installatie binnen een dag uitvoeren dankzij de standaardisatie en modulariteit van het systeem. (Op de foto het drijvende zonnepanelensysteem van Oceans of Energy)

 

  • Mathias Miedreich wordt per direct opgevolgd door Bart Sap als CEO van Umicore. Dat maakte het bedrijf bekend in een persbericht.
Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl