HomeIndustrieKort nieuws: personalia, naamsverandering en nieuwe lokaties
Harry Talen Engie

Kort nieuws: personalia, naamsverandering en nieuwe lokaties

In de rubriek Kort Nieuws vandaag onder andere twee personalia en een naamswijziging:

  • De vereniging SBE waarin veel bedrijven uit het industriecluster rondom Eemshaven en Delfzijl deelnemen wijzigt haar naam. Waar SBE tot nu toe stond voor Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta, verandert de naam in Samenwerkende Bedrijven Eemsregio.

 

  • ENGIE Nederland heeft Harry Talen benoemd tot nieuwe CEO. Hij neemt het stokje over van Pierre Devillers, die is benoemd tot Vice President Hub Europe naast zijn rol als Head of Group Transformation Office. Talen werkt sinds 2009 bij Engie. In 2014 werd hij plant manager van de nieuwe Maxima-centrale in Lelystad. Talen blijft naast zijn rol als CEO ook Directeur Flex Gen, verantwoordelijk voor alle Engie-centrales in Nederland.

 

  • Het innovatieve bedrijf Cspect heeft zich in de haven van Oostende gevestigd. Cspect gebruikt onderwaterdrones en robots voor de inspectie van kabels, funderingen, kades, dammen en andere installaties onder de waterlijn. In de haven van Oostende vormt zich een cluster van bedrijven die actief zijn in deze sector. In 2019 richtte de haven de Ostend DroneHub Oostende op om nieuwe dronetechnologie├źn te testen.

 

  • Heikki Malinen volgt per 2 november Matti Lehmus op als CEO van Neste. Malinen is sinds 2020 president en CEO van het eveneens Finse bedrijf Outokumpu.

 

  • ABB heeft in het Oost-Vlaamse Evergem een nieuwe spuitgietfabriek geopend. Het bedrijf investeerde 20 miljoen euro in de nieuwe site. De nieuwe fabriek vervangt een bestaande faciliteit die ABB na de overname van GE Industrial Solutions in 2018 in handen kreeg. De nieuwe faciliteit is voorzien van een zonne-energie-installatie waardoor het bedrijf jaarlijks 9,4 GWh aan energie kan besparen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl