HomeGrondstoffenCirculaire grondstoffenLees Industrielinqs 2 nu tijdelijk online

Lees Industrielinqs 2 nu tijdelijk online

‘We hebben steeds meer data, maar minder mensen’, stelt programmadirecteur Arjan van Dijk van Safety Delta Nederland in de april editie van Industrielinqs. Om de veiligheid van de industrie te verbeteren zijn daarom andere methodieken nodig, en ook mogelijk. En ‘we moeten af van het wantrouwen tussen overheidstoezicht en industrie.’

Verder in deze editie vijf keer onderhoud van de toekomst in beeld. De ontwikkelingen in onderhoud zijn sterk gelieerd aan de energietransitie en de digitaliseringsrevolutie. Aan de ene kant worden onderhouds- en verbeterprojecten ingegeven door klimaatambities. Aan de andere kant biedt digitalisering meer mogelijkheden om werkzaamheden slim en efficiënt uit te voeren.

Lees ook het interview met plantmanager Steven De Geeter. De Compounding-fabriek van Trinseo in Terneuzen slaagt er regelmatig in om tot vijftig procent circulair granulaat te mengen bij het virgin geproduceerde ABS of polycarbonaat. En dat terwijl circulaire grondstoffen nog in de kinderschoenen  staan. ‘We willen zo snel mogelijk naar een gesloten cirkel’, stelt hij. Maar daarvoor moet nog wel veel water door de rivier.

Lees er meer over in de april-editie van Industrielinqs. Deze editie is ook het officieel beursmagazine van Maintenance Next. Verkrijgbaar op de beurs straks, 11 april bij de lezers op de mat en nu al tijdelijk online door te bladeren.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl