nieuws

Lees Industrielinqs 3 nu tijdelijk online

Publicatie

19 mei 2022

Categorie

Industrielinqs

Soort

nieuws

Tags

energietransitie, water, waterstof

Anders dan verschillende andere concerns gaat Shell de nodige transitie van binnenuit aan. De bestaande activiteiten moeten de nieuwe koers mogelijk maken. Veel nieuwe investeringen dienen zich inmiddels ook aan, van biobrandstoffen tot groene waterstof. In de mei-editie van Industrielinqs een interview met directeur Jos van Winsen van de Rotterdamse locatie: ‘We zitten hier op een investeringsniveau dat we meer dan vijfentwintig jaar niet meer hebben gezien.’

Verder in deze editie aandacht voor water. Fritesproducent Lamb Weston / Meijer is voor zowel zijn grondstoffen als zijn productie afhankelijk van zoet water. Aangezien het bedrijf in een waterstressgebied ligt, moet het bedrijf creatief omgaan met de schaarse bronnen. Daarvoor kijkt het niet alleen naar waterhergebruik en grondstofterugwinning in de eigen productie, maar ook naar samenwerking in de keten.

Lees ook alvast hoe innovators Termanox, O3Systems, SubMerge en Rolapac de waterketen kunnen helpen. Zij pitchen hun innovaties op 22 juni tijdens iLinqs, Festival van de Industrie. Het wordt de eerste Dragons’ Den of Water Transition.

Tijdens het iLinqs Festival zal eveneens bekend worden wie Techniekheld van het Jaar 2022 wordt. In dit nummer stellen de finalisten – Dion Kip (SPIE), Mateusz van Strien (Omexom), Christian Spruijt (Huntsman) en Gaby op ’t Holt (BioBTX) zich alvast voor.

Lees hierover en nog veel meer in het meinummer van Industrielinqs. Bij de lezers op 31 mei op de mat maar nu tijdelijk online al door te bladeren.

Fotocredit: Shell