HomeUtilitiesWaterLees Industrielinqs 3 nu tijdelijk online

Lees Industrielinqs 3 nu tijdelijk online

De klimaatproblematiek vraagt om andere chemische routes. Daarbij mag de aloude plasmatechnologie best wat meer in het spotlicht komen, stellen professor Gerard van Rooij en projectmanager Hans Linden. Samen met elektrisch kraken kan een plasmareactor straks zo maar voor een dubbelslag zorgen. Methaan uit het kraakproces wordt dan niet langer verbrand, maar omgezet in extra chemische bouwstenen.

Lees ook het interview met plantmanager  Guliz Talay. Zij richt haar aandacht op verduurzaming van de fabriek en het bevorderen van inclusiviteit om voorbereid te zijn op de toekomst.

Verder in deze editie; aandacht voor duurzaamheid in bedrijven is inmiddels wel ingeburgerd: energiebesparing, uitstootvermindering, efficiency-verbeteringen en optimalisaties maken standaard deel uit van vrijwel iedere bedrijfsvoering. Er wordt hierbij steeds meer gedacht in circulaire oplossingen.

En om in 2030 de uitstoot van CO2 in Nederland met zestig procent te verminderen ten opzichte van 1990 en in 2050 helemaal klimaatneutraal te zijn, moeten alle zeilen worden bijgezet. Voor de industrie betekent dit grote investeringen in verduurzaming van hun processen. Om te voorkomen dat grote bedrijven uit Nederland vertrekken, geeft de overheid ze een extra steuntje in de rug via zogenoemde maatwerkafspraken.

Lees er meer over in de juni-editie van Industrielinqs. 6 juni bij de lezers op de mat en nu al tijdelijk online door te bladeren.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl