HomeTransitieElektrificatieLees Industrielinqs 4 nu tijdelijk online

Lees Industrielinqs 4 nu tijdelijk online

Decarbonisatie en chemie gaan niet goed samen. Bij de productie van onder meer materialen is koolstof immers onmisbaar. Wel zijn er andere bronnen dan fossiele. Al jaren ontwikkelt het technologiebedrijf Avantium daarom alternatieve routes. Met andere herkomst, maar ook met nieuwe producten. CEO Tom van Aken: ‘Is het logisch om met nieuwe routes dezelfde kunststoffen te blijven maken? Of willen we nieuwe materialen die dunnere flessen mogelijk maken of bijvoorbeeld beter afbreekbaar zijn?’

Lees ook alles over Cronos. Huntsman bespaart sinds deze zomer een flinke hoeveelheid stoom dankzij dit project.

Verder in deze editie; Electe23, de Trail van bijna vijfduizend kilometer, gaf een interessant inkijkje in de elektrificatie van de industrie. Een belangrijke oplossingsrichting voor de broodnodige transformatie van de Europese industrie.

En aandacht voor Artificial intelligence, digitalisering, robotisering en smart industry. Het zijn nieuwe technologieën die de maatschappij en ook de industriële sector veranderen. Er zijn vergezichten van volledig autonoom draaiende fabrieken en installaties die automatisch in een netwerk met andere partijen in de waardeketen opereren. De techniek is er, maar toepassing in de praktijk blijkt weerbarstig te zijn.

Lees er meer over in de september-editie van Industrielinqs. 12 september bij de lezers op de mat en nu al tijdelijk online door te bladeren.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl