HomeGrondstoffenOlie en gasLNG-terminal Brunsbüttel stap dichterbij
Brunsbüttel LNG-terminal

LNG-terminal Brunsbüttel stap dichterbij

German LNG, een deelneming van Gasunie, heeft een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van de LNG-terminal in het Duitse Brunsbüttel. Het bedrijf CS Gas North S.A. gaat de terminal bouwen. Als eerste klanten zijn contracten getekend met ConocoPhillips, INEOS en RWE Supply & Trading. Daarnaast is de vergunningenprocedure inmiddels van start gegaan.

De terminal zal naar verwachting in 2026 operationeel zijn en zal een jaarlijkse doorvoercapaciteit hebben van tenminste 8 miljard kubieke meter (bcma) aardgas met een mogelijke uitbreiding naar ten minste 10 bcma. Gasunie zal als operator de terminal gaan beheren na afronding van de bouwwerkzaamheden.

Belangrijke stap

Dr. Michael Kleemiß, Managing Director van German LNG: “We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat deze kritieke stappen voor de ontwikkeling van de importterminal in Brunsbüttel, een belangrijk strategisch project voor Duitsland en de regio, zijn gezet. German LNG is dankbaar voor de uitstekende samenwerking en steun van haar aandeelhouders, stichtingsklanten en EPC-aannemer bij het bereiken van deze belangrijke mijlpalen”.

LNG-uitbreiding

Met de bouw van deze LNG-terminal wil Gasunie bijdragen aan een mindere afhankelijkheid van gas uit Rusland. Naast deze terminal heeft Gasunie een nieuwe, drijvende LNG-terminal gerealiseerd in Eemshaven en de bestaande capaciteit van de Gate terminal op de Maasvlakte in Rotterdam geoptimaliseerd. In de toekomst zal op de LNG-terminal in Brunsbüttel ook waterstof worden geproduceerd.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl