HomeChemieChemelot krijgt een cleanroom
Lonza onderzoekers in Geleen

Chemelot krijgt een cleanroom

Lonza laat een deel van het Brighthouse gehouw 300 op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen ombouwen om een cleanroom, laboratorium en kantoor te realiseren. Het Zwitserse bedrijf ontwikkelt op deze locatie nieuwe mRnA-technologie. Het bedrijf heeft BAM, Interflow en Equans in de arm genomen om deze opdracht uit te voeren.

In totaal zijn er drie Brighthouses gevestigd op de Chemelot Campus. Een vierde Brighthouse bevindt zich op de Brightlands Campus Greenport Venlo.  In deze gebouwen zijn meerdere bedrijven gevestigd om zo de samenwerking tussen verschillende partijen te stimuleren.

Bam Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor de bouwkundige engineering en realisatie, Bam Industrie neemt de installatie van de High Purity Systemen voor zijn rekening. Interflow ontwerpt en realiseert integraal de cleanroom. Equans verzorgt als vaste partner van Lonza en Brightlands in nauwe samenwerking met Bam Bouw en Techniek de engineering en realisatie van de overige installaties. Eind juli van dit jaar is de oplevering.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl