HomeArchiefLyondellBasell en Suez nemen samen plasticrecyclingbedrijf over

LyondellBasell en Suez nemen samen plasticrecyclingbedrijf over

Chemiebedrijf LyondellBasell en afvalverwerkingsbedrijf Suez hebben samen plasticrecyclingbedrijf Tivaco in Blandain (Belgiƫ) overgenomen. Het bedrijf gaat deel uitmaken van Quality Circular Polymers (QCO), de bestaande 50/50 joint venture van de bedrijven op het gebied van plasticrecycling. Met deze transactie vergroot QCP zijn productiecapaciteit voor gerecycleerde materialen tot ongeveer 55.000 ton per jaar.

De Tivaco-fabriek heeft vijf productielijnen die ongeveer 22.000 ton gerecycled plastic per jaar kunnen verwerken. De overname bouwt voort op de overname in 2018 van QCP, een plasticrecyclingbedrijf in Geleen (Nederland), dat ongeveer 35.000 ton materiaal per jaar verwerkt.

Met deze investering onderstreept LyondellBasell haar ambitie om in 2030 twee miljoen ton gerecyclede en op hernieuwbare bronnen gebaseerde polymeren per jaar te produceren en op de markt te brengen. Suez bevestigt naar eigen zeggen hiermee haar ambitie om tegen 2030 wereldleider te zijn op het gebied van milieudiensten.

Delen:
Tags
Author