HomeArchiefMaastunnel na twee jaar renovatie weer open
Maastunnel

Maastunnel na twee jaar renovatie weer open

Na een grondige renovatie en restauratie en een geslaagde eindtest is de Maastunnel sinds maandagochtend weer open voor verkeer. De tunnel was twee jaar dicht in de richting Zuid. In die tijd werd dag en nacht gewerkt om het rijksmonument te herstellen.

De monumentale Maastunnel (1942) is de oudste tunnel van Nederland en was toe aan groot onderhoud. In de ondervloer was namelijk betonrot geconstateerd. Daarnaast moest de tunnel voldoen aan nieuwe veiligheidseisen en moest het rijksmonument in ere worden hersteld. Sinds de zomer van 2017 voert de gemeente Rotterdam daarom een grootscheepse renovatie en restauratie uit. In december 2019 start de renovatie van de fiets- en voetgangerstunnel. Deze renovatie duurt elf maanden.

Op zaterdag 5 oktober wordt de Maastunnel officieel overgedragen aan Rotterdam. Tijdens de opening kunnen bezoekers door de gerenoveerde autobuizen lopen, vragen stellen aan de bouwers en een duik nemen in het verleden van de tunnel. Daarnaast zijn er deze dag bijzondere optredens, een expositie en odes aan de Maastunnel.

Lees hier een eerder uitgebreid artikel over de renovatie van de Maastunnel.

Delen:
Author