HomeArchiefManagement neemt Aldel over

Management neemt Aldel over

York Capital rondde de verkoop af van Aldel en de bijbehorende activa aan Aloft Holdings NL, een Zwitsers metaalbedrijf dat de huidige CEO van Aldel, Chris McNamee oprichtte. Het nieuwe bedrijf versterkt hiermee zijn ambities om een leidende rol te krijgen in de groene Europese aluminiumproductie.

Het door de hoge elektriciteitsprijzen geplaagde Aldel komt in handen van het management. De belangrijkste klanten en financieringspartners van Aldel steunen de overname, waaronder Glencore International, dat zijn steun aan het bedrijf vernieuwde en uitbreidde.  Door de overname krijgt Aldel een betrokken eigendomsstructuur op lange termijn en een sterkere balans vanaf de eerste dag.

De overname wordt geschraagd door een ervaren managementteam dat de sector goed kent en dat zich inzet voor de strategie om een leidende Europese producent van groen aluminium te worden.  De verwezenlijking van deze strategie is van cruciaal belang om te voldoen aan de toezegging van de Nederlandse overheid, samen met andere grote economieën, om ambitieuze energietransitie-doelstellingen te verwezenlijken.

Groen aluminium

Aldel wil een van Europa’s leidende bedrijven worden op het gebied van goedkoop en energie-efficiënt aluminium.  De fabriek van Aldel heeft een capaciteit van 150 000 ton staven en walsplakken per jaar.  De huidige productie van staven bedraagt ongeveer 70.000 ton per jaar.

Aldel hoopt zijn productielijnen voor primair aluminium in de toekomst opnieuw te kunnen opstarten, en werkt in dat verband actief samen met belanghebbenden. Aldel werkt met name samen met de Nederlandse regering om duidelijkheid te krijgen over een gelijk speelveld met andere EU-landen met betrekking tot indirecte CO2-kostencompensatie (ICC) voor de huidige fase van de emissiehandel (2021-2030).  Een gelijk speelveld voor ICC-betalingen zou de investeringen in onze activa en onze mensen op middellange en lange termijn helpen ondersteunen.

Nieuwe metaalgroep

Het is de bedoeling dat Aldel de kern gaat vormen van een nieuwe internationale metaalgroep die zowel organisch als door overnames kan groeien.  Aloft heeft een strategische adviesraad opgericht, bestaande uit vooraanstaande personen uit de sector, om haar beter in staat te stellen deze strategie ten uitvoer te leggen.

Delen: