nieuws

Mateusz van Strien uitgeroepen tot Techniek Held 2022

Publicatie

22 jun 2022

Auteur

Wim Raaijen

Categorie

Industrielinqs

Soort

nieuws

Tags

energietransitie, Techniekheld

Tijdens het iLinqs-festival is Mateusz van Strien van Omexom vandaag uitgeroepen tot Techniekheld 2022. Hij kwam met het idee voor een opleidingsinstituut voor technici in de hoogspanningstechniek. En het idee werd gehonoreerd.

Binnen het Omexom Institute worden nu technici opgeleid, van het bedrijf zelf, van opdrachtgever Tennet en zelfs van concurrerende bedrijven. Geen overbodige luxe. Met de groeiende vraag naar elektriciteit door de opkomst van elektrische auto’s, de elektrificatie van de industrie en meer, moet het elektriciteitsnet worden uitgebreid. En daar zijn veel technici voor nodig.

De verkiezing

Technici die meer doen dan van ze wordt gevraagd, die continu bezig zijn zichzelf te verbeteren en die hun enthousiasme voor techniek over weten te brengen op anderen. Dat zijn Techniekhelden. Dit jaar vond Industrielinqs vier geweldige finalisten voor de verkiezing van de Techniekheld van het Jaar. Naast Van Strien waren dat Dio Kip (Spie), Christian Spruijt (Huntsman)  en Gaby op ’t Holt (BioBTX).

Mateusz van Strien kwam uit winnaar uit de bus na het tellen van de punten van de jury, een stemming op internet en een stemming onder het publiek van het iLinqs-festival.

Fotocredit: Wim Raaijen